Frågor och svar

Var kan jag köpa Velloflex magnetprodukter?

Fraktfritt från vår webshop eller via telefon på 020 – 333 555. Finns också på Hälsokraft samt i välsorterade hälsokostbutiker

Jag har metallinplantat inopererade i min kropp, kan jag använda Velloflex® magneterna?

Det finns inga kända risker med magnetterapi. För övrigt är de flesta av de metaller som används i kroppen inte magnetiska. Även om det är säkert att använda magneterna med detta villkor, kan magneterna reagera på olika sätt med olika legeringar. Om du upplever något obehag från att använda magneterna, rekommenderar vi att Du slutar använda magnetterapin.

Finns det några biverkningar?

Generellt är bieffekterna minimala. Inledningsvis kan vissa personer känna en lätt yrsel, obehagskänsla eller trötthet, i vissa fall upplevs dessa symtom tills en anpassning av de magnetiska fälten etablerats. Om obehag upplevs, kan man behöva låta kroppen successivt vänja sig vid magneterna och använda magneterna under kortare perioder inledningsvis. Om kraftiga reaktioner upplevs ska magnetterapin avbrytas och läkare kontaktas, och i ett senare skede ska även AptaMedica kontaktas.

Finns det några kontraindikationer till Velloflex magnetterapi?

Vi avråder följande personer att använda magnetterapi, eller rådfråga läkare innan användning:

  • Personer med inopererade elektriska medicintekniska implantat, som pacemaker, ICD m.fl.
  • Personer som använder medicinteknisk elektrisk apparatur, som insulinpump, glukosmätare, smärtpump m.fl.
  • Gravida och små barn.
  • Vid stark medicinering eller efter större kirurgiska ingrepp.

Vänligen kontakta AptaMedica vid frågor eller tveksamheter.

Är det säkert att resa med magneter?

Vid säkerhetskontrollen på flygplatsen går man igenom en metalldetektor och handbagaget genom en röntgen. I röntgen är det elektromagnetisk energi i så svag styrka att det inte kan påverka varken produkter eller människor, inte heller magnetprodukter blir påverkade. Strålningen är svagare än vad vi blir utsatta för i vår naturliga miljö. Magneter stör inte larm eller detektorer, inte heller navigationssystemen ombord på flygplanet.

Kan jag ersätta mina läkarordinerade läkemedel med magnetterapi?

Magnetterapi är en alternativ medicinsk behandling och ska inte ersätta traditionell läkarvård eller läkarordinationer. Vid tecken på sjukdom eller skada, ska alltid läkare rådfrågas i första hand.

Kan jag torktumla Velloflex magnetprodukter?

Nej, magneterna tål inte den höga värmen som torktumlande innebär. Magneterna torkar och spricker av värmen. Hängtorkning rekommenderas.

Hur länge ska jag använda magneterna?

Du kan använda magnetterapi så länge du själv känner att du vill och känner det bekvämt. Det finns ingen känd max-gräns på användningen.

Kan jag använda madrass-skydd över min Velloflex magnetmadrass?

Ja, madrasskydd går bra att använda. Dock avråds tjockare madrass, då distansen mellan kroppen och magneterna blir för stor.

Hur lång tid tar det innan jag kan förvänta mig effekt av magneterna?

Vi är alla olika och det tar olika lång tid att känna av effekt. En del känner effekt redan efter några timmar, en del känner effekt först efter flera veckor. Enligt en stor japansk studie, så fick 80% av de 431 deltagarna effekt av magnetterapin, de flesta inom några dagar.

Jag är gravid, kan magneterna påverka mitt foster?

Vi kan inte rekommendera användning under graviditeten, pga att inga vetenskapliga underlag finns för användning av Velloflex® magnetterapi under graviditet.

 

Kan magneterna förlora sin styrka?

BIOflex® magneter är utformade för användning under många år och frekvent användning. De ska inte tappa sin kraft om magneterna används normalt. Utsätts magneterna för kraftig elektrisk strålning (kraftigare strålning än det som normalt finns i hemmet) eller hög tempratur – över 80 grader – kan de förlora effekt. Velloflex® har 30 års effektgaranti på magneterna.

Vad är BIOflex® magneter gjorda av?

BIOflex® magneter är gjorda av en kombination av ferrit under en matris av polyeten.

Vad är Gauss?

Styrkan i ett magnetfält mäts i Gauss eller Tesla. 1 Tesla (T) motsvarar 10 000 Gauss. För terapimagneter används oftast enheten Gauss. Magnetterapiprodukter har en styrka på ett par hundra Gauss till flera tusen. Som jämförelse är jordens naturliga magnetfält ca 0,5-1 Gauss och en vanlig kylskåpsmagnet ca 10 Gauss. (I sjukvårdens magnetkameror (MRT) är det statiska magnetfältet vanligtvis ca 1.5 Tesla.)

Tvättråd

Velloflex Original magnetmadrass (Bomull/Ull)
Handtvättas på 30 grader. Använd tvättmedel för ull. Hängtorkas. Ska EJ torktumlas.

Velloflex Comfort magnetmadrass (bomull/bomull)
Kan tvättas i tvättmaskin på 40 grader med vanligt tvättmedel. Hängtorkas. Ska EJ torktumlas.

Velloflex Magnetkudde
Kan tvättas i tvättmaskin på 40 grader med vanligt tvättmedel. Hängtorkas eller torkas på plan yta. Ska EJ torktumlas.

OBS! Magneterna får ej torktumlas, då de inte tål torktumlarens höga temperatur.